Studieåret

Begynn på bachelorgraden din i Norge, og fullfør i USA! Studiet ved ACN gir deg et faglig og sosialt fundament som er gull verdt når du skal studere i USA.

En amerikansk bachelorgrad består av fire år. Som ACN-student tar du det første året i Norge, og de resterende ved et universitet i USA.

Studiet ved ACN går over ett år (to semestre) Det gir deg opptil 36 studiepoeng (tilsvarer 72 norske) som kan overføres til et amerikansk universitet.

ACN-studiet består av obligatoriske fag som alle amerikanske bachelorstudenter må ha bestått – såkalte general education requirements. Målet er å gi studentene et bredt kunnskapsfundament innen blant annet kommunikasjon, samfunnsfag og matematikk.

Som student ved ACN fullfører du flere av disse obligatoriske fagene. Dermed har du alle muligheter åpne når du skal videre til USA! Fagene som tilbys ved ACN er gyldige uansett hvilken major du velger – alt fra film til fysikk.

All undervisning ved ACN foregår på engelsk. Foreleserne er amerikanske professorer, og du går i klasse med både norske og amerikanske studenter. Mindre klasser gjør at lærene i større grad kan fokusere på deg, slik at du får god hjelp til å nå dine akademiske mål.

Amerikanske professorer har klare forventninger til hvordan elevene skal oppføre seg i klasserommet. ACN er en gyllen mulighet til å venne seg til de kulturelle forskjellene i et trygt og kjent klassemiljø, fremfor store forelesningssaler med hundrevis av fremmede.

Se alle kursene du tar ved ACN

Disse fagene tar du ved ACN

Fall 2022

 

ENGL 110: College Composition I – 3 credits
Cecilie Olandersson, American College of Norway

THEA 397: Collaborative Education – 1 credit
Instructor: Tonje Kristiansen, American College of Norway

Campus Life – 2 credits Life, University and Everything (LUE)
Instructor: Dr. Tami Carmichael, University of North Dakota

COMM 110 – Public Speaking – 3 credits
Instructor: Dr. Elaine Jenks, West Chester University

Social Science Course – Human Rights
Instructor: Dr. Tami Carmichael, University of North Dakota

 

Spring 2023

 

ENGL 130: Writing for Public Audiences

BIOL 110: Biology for Non-majors

BIOL 494: Directed Study: Using the Scientific Method to Understand a Complex World and Make Rational Decisions

BIOL 499: Special Topics: Human Genetics and Society (with a  focus on the Vikings)

POLS 220: Arctic Travel Course (Svalbard) – 1 credit

IDS 399: The Arctic Seminar

HUM:  Leadership & Ambassadorship/Volunteerism

 

Foto: okonomi

Økonomi

Studieavgifter

Studieavgiften ved ACN er 48 000 kroner per semester.

Bokostnader

Hvis du velger å bo på campus, er kostnadene for skoleåret 2023/2024 mellom 29 000 – 30 000 kr. per student per semester i leiligheter for 2 studenter med 2 soverom. Internett er inkludert, mens strøm og oppvarming ikke er inkludert.

Økonomisk støtte

Som student ved American College kan du få økonomisk støtte fra Lånekassen.

Hvis du oppfyller kravene for stipend og lån, vil oppsettet se omtrent slik ut for skoleåret 2022/2023 (inkl. lån til skolepenger):

Støtte høstsemesteret: kr. 93 335
Støtte vårsemesteret: kr. 105 052
Total støtte fra Lånekassen: kr. 198 387

Etter å ha bestått samtlige eksamener ved ACN, kan du få deler av lånet omgjort til stipend. Les mer om kravene for å motta støtte, og hvor mye du kan få på nettsidene til Lånekassen.

Botilbud

Få en forsmak på livet som college-student i Moss!

Du kan bo på campus i Moss når du studerer ved ACN. De fleste studentene våre benytter seg av denne muligheten, og sitter igjen med verdifulle erfaringer og venner for livet!

Vi beskriver gjerne ACN-campus som «et lite stykke USA». Her bor du på “dorm” med norske og amerikanske medstudenter. På den måten har du klassekameratene dine lett tilgjengelig for gruppearbeid og fellesprosjekter, som er en viktig del av undervisningsopplegget vårt. Ikke minst skjer det mye gøy på campus! Vi arrangerer en rekke amerikanske eventer i løpet av året, som Thanksgiving, Halloween, Homecoming og Superbowl.

Alle leilighetene på campus ligger få minutter unna skolen. De er ferdig møblert med blant annet komfyr, kjøleskap og vaskemaskin. Det eneste du trenger å ha med deg når du flytter inn er sengetøy og kjøkkenutstyr! Studentleilighetene ligger i Verket 5.

Les mer om leilighetene

Verket 5

Dette er et nylig oppusset leilighetskompleks, som huser til sammen 18 leiligheter. De fleste av dem har to soverom, kjøkken/spisekrok og bad med vaskemaskin.

Priser

Leieprisene varierer noe basert på hvilken bygning det er snakk om, størrelsen på rommet etc. For ett semester ligger kostnaden på mellom 29 000 – 30 000 kroner. Strøm og internett er ikke inkludert i prisen.

Du betaler et depositum på 4 000 kroner før innflytting. Depositumet tilbakebetales så sant alt er i orden etter at du har sjekket ut av rommet ditt.

Foto: partneruniversiteter

Partneruniversiteter

Etter å ha bestått ACN-studiet med gode nok karakterer, er du garantert plass ved ett av våre åtte partneruniversiteter: University of North Dakota, West Chester University, Adelphi University, Southern New Hampshire University, Springfield College, Pace University, Hult eller Mayville State University. Du kan også søke fritt på andre skoler i USA.

American College har et unikt samarbeid med disse skolene, noe som gir deg som student en rekke fordeler. Velger du å fullføre bacheloren din ved ett av dem, får du blant annet:

 • En enklere søknadsprosess
 • Mulighet til å søke om diverse stipender og tilrettelagt undervisning
 • Unntak fra enkelte eksamener, inkludert opptakseksamener (SAT, ACT)
 • Møte representanter fra partneruniversitetene på campus i Moss
 • Tilgang på et unikt og nyttig fakultetsnettverk
 • Mulighet til å fullføre utdanningen din på to år

Les mer om universitetene vi samarbeider med

Universitetene

University of North Dakota (UND)

Grand Forks, North Dakota

University of North Dakota ligger i byen Grand Forks, nær grensen til Canada. Universitetet ble grunnlagt i 1883 og har en rekke stolte tradisjoner – både akademisk, sportslig og kulturelt.

Universitetet har nærmere 15 000 studenter fra over 85 land, og tilbyr undervisning på rundt 225 ulike fagfelt. Blant de mest populære er kommunikasjon, biologi og psykologi.

Ved UND finnes uendelige muligheter, både i og utenfor klasserommet. Studentene blir oppfordret til å engasjere seg i organisasjoner og klubber, samt ta på seg verv som kan gi fordeler i arbeidslivet.

På UND finner du garantert sosiale aktiviteter og fritidstilbud som passer for deg, uavhengig av hva du interesserer deg for.

Les mer på UND sine nettsider

West Chester University (WCU)

West Chester, Pennsylvania

West Chester University ligger i delstaten Pennsylvania. Universitetet ble grunnlagt i 1871, og tilbyr undervisning på over 80 ulike fagfelt. Du kan blant annet fordype deg i kjemi, geografi, språk og økonomi.

Den tradisjonsrike skolen har nærmere 15 000 studenter fra en rekke ulike land. Det finnes over 240 ulike organisasjoner og klubber ved universitetet, innenfor musikk, teater, politikk og idrett.

Noe for enhver smak med andre ord!

Les mer på WCU sine nettsider

Adelphi University

Garden City, New York

Adelphi University ligger i Garden City på Long Island i New York, og ble grunnlagt i 1863. Det er nærmere 7000 elever ved universitetet, fra en rekke ulike nasjoner. Adelphi har som mål å gi elevene global innsikt og erfaring, som gjør dem godt rustet til å nå sine faglige og sosiale mål.

Ved Adelphi finner du en rekke innovative studieprogrammer, og ikke minst et dedikert og dyktig fakultet. Adelphi ønsker ikke bare å bidra til faglig utvikling, men også intellektuell og personlig vekst.
Filosofien er at studentene lærer best ved å engasjere seg i universitetssamfunnet. Her finnes det mange muligheter for lederverv og sosialt engasjement!

Les mer på Adelphi sine nettsider

Southern New Hampshire University (SNHU)

Manchester, New Hampshire

Southern New Hampshire University ligger i Manchester i delstaten New Hampshire, og ble grunnlagt i 1932.

Det er rundt 4400 studenter ved universitetet. De mest populære bachelorgradene er innen språk, økonomi og utdanning. Undervisningen ved universitetet foregår i relativt små klasser (maks 20 personer), slik at de dyktige professorene i større grad kan fokusere på hver enkelt elev.

SNHU ligger bare en time nord for Boston, og er kjent for sin vakre beliggenhet. Campusområdet har blant annet idrettsanlegg, et helt nytt lærersenter, en studentdreven restaurant og en rekke andre fritidsaktiviteter man kan ta del i.

Les mer på SNHU sine nettsider

Springfield College

Springfield, Massachusetts 

Springfield College er en privat skole startet i 1885. Skolen har omtrent 5000 studenter, inkludert 2500 fulltids studenter.

Skolen tilbyr en rekke bachelor og master programmer innen helse forskning, helse og sosial, sport management og bevegelsesstudier, lærer, business, og kunst og vitenskap. SC tilbyr også Phd programmer innen kroppsøving, fysioterapi og rådgivningspsykologi.

For syvende år på rad, har colleget steget i rangeringen av topp 10 av U.S. News & World Reports «Best Regional Universities – North Region». I 2017, ble skolen rangert som en av topp 12 college i nordregionen som «Best Value». Skolen er også utpekt som det førende Leadership Development Center ved USAs YMCA.

Springfield College er også opprinnelsesstedet til basketball, og sporten ble oppfunnet her. Masterstudent James Naismith fant opp sporten i 1891. William Morgan som oppfant volleyball i 1894, og skuespiller og profesjonell wrestler John Cena har begge vært studenter ved Springfield College.  

Les mer på Springfield sine nettsider

Pace University 

Manhattan, New York City, New York and Westchester County, New York  

Siden 1906, har Pace utdannet profesjonelle tenkere ved å tilby førsteklasses utdanning. Pace University er et privat universitet og har campus på Manhattan og Westchester County, NY, og skolen er omringet av fordelene ved storbyområdet i New York. Skolen har 13000 bachelor, master og doktor studenter innen helse, kunst og vitenskap, juss, business, utdanning og datavitenskap og informasjonssystemer.

I hjertet av Paces akademiske verdier er et historisk engasjement til undervisning, som manifesteres i små klasser, vekt på ferdighetsutvikling og kritisk tenkning, spesiell veiledning og faglig rådgivning. Akademiske opplevelser på Pace legger vekt på undervisning fra både et praktisk og teoretisk perspektiv, basert på ekspertisen til lærere som balanserer faglig forberedelse med faglig erfaring for å gi en unik dynamikk til klasserommet.

Les mer på Pace sine nettsider

Hult  

Boston, San Francisco, LONDON, DUBAI AND SHANGHAI

Hos Hult er det ingen grenser for potensialet ditt – Hults bachelor innen business administrasjon vil hjelpe deg med å bli en leder, ikke bare for forretninger, men for verden. Med campuser i London, Boston og San Francisco, valgfrie sommer program i Dubai og Shanghai, og studenter fra hele verden, vil du ikke bare lære om verdens enestående mangfold, du vil bo i det. Det er ikke lenger nok a følge fortidens veier – derfor har Hult designet en utdanning som fokuserer på fremtiden ved å utvide ditt globale perspektiv, utvikle en fremtidsrettet tenkemåte og bygge selvtilliten som bare opplevelser kan bringe.

Hult lar deg utforske lidenskapene dine og utvikle ferdighetene dine med studieretninger innen markedsføring, entreprenørskap, finans, regnskap og ledelse. Skolen tilbyr også master innen datavitenskap og design.

Jobb med ekte utfordringer fra ekte selskaper, og delta på kurs utviklet for å hjelpe deg med å forstå den teknologiformede fremtiden.

Les mer på Hult sine nettsider

Mayville State University

Mayville, North Dakota

MSU er en liten skole full av muligheter for studenter som ønsker å oppnå suksess og å utvikle seg selv for fremtiden. Med små klasser, får hver student den hjelpen de trenger, og en sjanse til å bli kjent med professoren sin for å gi et best mulig læringsmiljø. Våre professorer gir hver student rammeverket for suksess, og jobber for å sikre at alle studenter når sitt fulle potensiale.

Mayville er et samfunn med omtrent 2000 beboere i en landbruks by som ligger i Red River Valley. Fra Mayville er det bare en kort kjøretur til større byer som Fargo og Grand Forks hvis du er på jakt etter restauranter, shopping eller underholdning.

Les mer på MSU sine nettsider

Vil du vite mer om partneruniversitetene våre? Kontakt oss her, vi svarer gjerne på spørmål knyttet til studiet eller andre ting du måtte lure på.

Opptakskrav / Admission

Norske studenter (international students below)

Vi har plass til 50 elever hvert skoleår. Flertallet av studentene er norske, og mange av dem søker på ACN like etter å ha fullført videregående utdanning. De fleste begynner hos oss det påfølgende høstsemesteret, men det er også mulig å starte på vårsemesteret i januar.

Krav til deg som skal søke:

 • Generell studiekompetanse
 • Anbefalt karaktergjennomsnitt er 4,0
 • Du må levere et fullstendig utfylt søknadsskjema, og ettersende relevante dokumenter til oss innen søknadsfristen.
 • Søknaden din må inneholde et essay på engelsk som besvarer spørsmålet “Why am I interested in this educational opportunity?”

ACN har rullerende opptak, men studenter som leverer en komplett søknad innen 1. mai blir prioritert ved opptaket til høstsemesteret. Søknadsfristen for vårsemesteret er 25. november. Søknadsskjema til American College of Norway finner du her.

International students

We accept up to 50 students each year. The majority of ACN students are Norwegian and many of them apply to ACN immediately after high school graduation. International students can apply for fall, spring or summer semesters.

Admission requirements:

 • A high school diploma
 • Students already enrolled at a university must be in good academic standing
 • You must fill out our online application and send in the relevant documents before the deadline
 • Your application must include an essay that answers the question “Why am I interested in this educational opportunity?”
 • Students from our partner universities should contact their international offices for information and application (partner university deadlines apply)

Deadline for application for fall semester is May 1st. Please note that ACN has rolling admission.

Deadline for spring semester is October 15th. Please note that ACN has rolling admission.

Deadline for summer school applications is March 15th. Please note that ACN has rolling admission.

Please note that Norwegian visa requirements apply. To view requirements please click here and fill in relevant information.

Please allow plenty of time for your visa application. The immigration authorities currently list 8 weeks after submitting your documents to the police, an embassy, consulate or a Visa Application Centre as the approximate timeline for an answer to your application. 

Søk studieplass hos American College of Norway

Send søknaden som kan gi deg et uforglemmelig år.

Søknadsskjema

Kontakt oss

Lurer du på noe om å studere hos oss?

Ta kontakt, så hjelper vi deg så fort vi kan.

#myACN

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.