STUDIEÅRET

Begynn på bachelorgraden din i Norge, og fullfør i USA! Studiet ved ACN gir deg et faglig og sosialt fundament som er gull verdt når du skal studere i USA.

En amerikansk bachelorgrad består av fire år. Som ACN-student tar du det første året i Norge, og de resterende ved et universitet i USA.

Studiet ved ACN går over ett år (to semestre) Det gir deg opptil 36 studiepoeng (tilsvarer 72 norske) som kan overføres til et amerikansk universitet.

ACN-studiet består av obligatoriske fag som alle amerikanske bachelorstudenter må ha bestått – såkalte general education requirements. Målet er å gi studentene et bredt kunnskapsfundament innen blant annet kommunikasjon, samfunnsfag og matematikk.

Som student ved ACN fullfører du flere av disse obligatoriske fagene. Dermed har du alle muligheter åpne når du skal videre til USA! Fagene som tilbys ved ACN er gyldige uansett hvilken major du velger – alt fra film til fysikk.

All undervisning ved ACN foregår på engelsk. Foreleserne er amerikanske professorer, og du går i klasse med både norske og amerikanske studenter. Mindre klasser gjør at lærene i større grad kan fokusere på deg, slik at du får god hjelp til å nå dine akademiske mål.

Amerikanske professorer har klare forventninger til hvordan elevene skal oppføre seg i klasserommet. ACN er en gyllen mulighet til å venne seg til de kulturelle forskjellene i et trygt og kjent klassemiljø, fremfor store forelesningssaler med hundrevis av fremmede.

Studenter på ACN

Disse fagene tar du ved ACN

FALL 2024

ENGL 110: College Composition I – 3 credits
Dr. Robin Smith, American College of Norway

THEA 397: Collaborative Education – 1 credit
Instructor: Tonje Kristiansen, American College of Norway

ENGL 226: Creative Writing – 3 credits

Instructor: Dr. Robin Smith, American College of Norway

THEA 210 – Ibsen as an Influencer – 3 credits
Instructor: Eric Todd Guggisberg, American College of Norway

SOCI 101 – Introduction to Sociology – 3 credits

Instructor: Susan Joel, PhD, Springfield College

SOCI 312 – Genders in Society – 3 credits
Instructor: Susan Joel, PhD, Springfield College

SOCI 314 - Environment and Society – 3 credits
Instructor: Susan Joel, PhD, Springfield College

*Courses subject  to change

For complete course descriptions, please email info@americancollege.no.

SPRING 2025

The course overview for the Spring 2025 semester is not yet available.

USA and Norway flags

ØKONOMI

STUDIEAVGIFTER

Studieavgiften ved ACN er 50 000 kroner per semester.

BOKOSTNADER

Hvis du velger å bo på campus, er kostnadene for skoleåret 2023/2024 mellom 29 000 – 30 000 kr. per student per semester i leiligheter for 2 studenter med 2 soverom. Internett er inkludert, mens strøm og oppvarming ikke er inkludert.

ØKONOMISK STØTTE

Som student ved American College kan du få økonomisk støtte fra Lånekassen.

Hvis du oppfyller kravene for stipend og lån, vil oppsettet se omtrent slik ut for skoleåret 2022/2023 (inkl. lån til skolepenger):

Støtte høstsemesteret: kr. 93 335
Støtte vårsemesteret: kr. 105 052
Total støtte fra Lånekassen: kr. 198 387

Etter å ha bestått samtlige eksamener ved ACN, kan du få deler av lånet omgjort til stipend. Les mer om kravene for å motta støtte, og hvor mye du kan få på nettsidene til Lånekassen.

Botilbud

Få en forsmak på livet som college-student i Moss!

Du kan bo på campus i Moss når du studerer ved ACN. De fleste studentene våre benytter seg av denne muligheten, og sitter igjen med verdifulle erfaringer og venner for livet!

Vi beskriver gjerne ACN-campus som «et lite stykke USA». Her bor du på “dorm” med norske og amerikanske medstudenter. På den måten har du klassekameratene dine lett tilgjengelig for gruppearbeid og fellesprosjekter, som er en viktig del av undervisningsopplegget vårt. Ikke minst skjer det mye gøy på campus! Vi arrangerer en rekke amerikanske eventer i løpet av året, som Thanksgiving, Halloween, Homecoming og Superbowl.

Alle leilighetene på campus ligger få minutter unna skolen. De er ferdig møblert med blant annet komfyr, kjøleskap og vaskemaskin. Det eneste du trenger å ha med deg når du flytter inn er sengetøy og kjøkkenutstyr! Studentleilighetene ligger i Verket 5.

VERKET 5

Dette er et nylig oppusset leilighetskompleks, som huser til sammen 18 leiligheter. De fleste av dem har to soverom, kjøkken/spisekrok og bad med vaskemaskin.

A brick building

Priser

Trees in a park along the coast

Leieprisene varierer noe basert på hvilken bygning det er snakk om, størrelsen på rommet etc. For ett semester ligger kostnaden på mellom 29 000 – 30 000 kroner. Strøm og internett er ikke inkludert i prisen.

Du betaler et depositum på 4 000 kroner før innflytting. Depositumet tilbakebetales så sant alt er i orden etter at du har sjekket ut av rommet ditt.

Person sitting for a photo

PARTNERUNIVERSITETER

Etter å ha bestått ACN-studiet med gode nok karakterer, er du garantert plass ved ett av våre åtte partneruniversiteter: University of North Dakota, West Chester University, Adelphi University, Southern New Hampshire University, Springfield College, Pace University, Hult eller Mayville State University. Du kan også søke fritt på andre skoler i USA.

American College har et unikt samarbeid med disse skolene, noe som gir deg som student en rekke fordeler. Velger du å fullføre bacheloren din ved ett av dem, får du blant annet:

  • En enklere søknadsprosess
  • Mulighet til å søke om diverse stipender og tilrettelagt undervisning
  • Unntak fra enkelte eksamener, inkludert opptakseksamener (SAT, ACT)
  • Møte representanter fra partneruniversitetene på campus i Moss
  • Tilgang på et unikt og nyttig fakultetsnettverk
  • Mulighet til å fullføre utdanningen din på to år

Vil du vite mer om partneruniversitetene våre? Kontakt oss her, vi svarer gjerne på spørmål knyttet til studiet eller andre ting du måtte lure på.

OPPTAKSKRAV / ADMISSION

NORSKE STUDENTER (INTERNATIONAL STUDENTS BELOW)

Vi har plass til 50 elever hvert skoleår. Flertallet av studentene er norske, og mange av dem søker på ACN like etter å ha fullført videregående utdanning. De fleste begynner hos oss det påfølgende høstsemesteret, men det er også mulig å starte på vårsemesteret i januar.

Krav til deg som skal søke:

  • Generell studiekompetanse
  • Anbefalt karaktergjennomsnitt er 4,0
  • Du må levere et fullstendig utfylt søknadsskjema, og ettersende relevante dokumenter til oss innen søknadsfristen.
  • Søknaden din må inneholde et essay på engelsk som besvarer spørsmålet “Why am I interested in this educational opportunity?”

ACN har rullerende opptak, men studenter som leverer en komplett søknad innen 1. mai blir prioritert ved opptaket til høstsemesteret. Søknadsfristen for vårsemesteret er 25. november. Søknadsskjema til American College of Norway finner du her.

Learn more about international admissions here.

Two people posing for the camera

Blogg

Student advice from the Class of 23/24

The Class of 23/24 survival guide and tips to make the most out of your student experience while at ACN.

"Through the wilderness - over beautiful blue ice, and along mountaintops." Svalbard 2024

We just can't stop talking about the 2024 trip to Svalbard! Check out these new student perspectives from the trip!

"I have never seen anything like Svalbard." - Travel blog 2024

Every Spring students at ACN are allowed to go to Svalbard as part of a one-week travel course. Read about the 2024 trip here!

SØK STUDIEPLASS HOS AMERICAN COLLEGE OF NORWAY

Send søknaden som kan gi deg et uforglemmelig år.

SØKNADSSKJEMA

Kontakt oss

Lurer du på noe om å studere hos oss?
Ta kontakt, så hjelper vi deg så fort vi kan.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.