ET ÅR PÅ AMERICAN COLLEGE OF NORWAY

15.5.2017

|

Skrevet av: American College of Norway

|

Academics

,

Norwegian Student Articles

,

Student Life

,

Hallo alle sammen! Mitt navn er Mats Skarabråten Moe og jeg har fått æren av å skrive et lite blogginnlegg om året mitt her på American College of Norway. Noen av spørsmålene jeg skal svare på er «Hvorfor ACN?», «Hvordan har ACN hjulpet meg bli klar for USA?», «Hvordan har ACN hjulpet meg til å […]

Hallo alle sammen! Mitt navn er Mats Skarabråten Moe og jeg har fått æren av å skrive et lite blogginnlegg om året mitt her på American College of Norway. Noen av spørsmålene jeg skal svare på er «Hvorfor ACN?», «Hvordan har ACN hjulpet meg bli klar for USA?», «Hvordan har ACN hjulpet meg til å være klar til å studere i Amerika?» og «Hvilke tips vil jeg gi til studenter som vurderer å begynne her på ACN?». Først og fremst må jeg få sagt at dette har vært et fantastisk år. Jeg har svært lite å klage på, om noe i det hele tatt. Min jobb er ikke å selge skolen for dere som vurderer å begynne her, men rett og slett være ærlig om hvordan det har vært å gå her et år.

Så, la oss starte med «Hvorfor ACN?». Et godt spørsmål, egentlig. Gjennom oppveksten er det mange som vet akkurat hva de har lyst til å bli når de vokser opp, det har aldri jeg vært sikker på. Det eneste jeg har vært sikker på er at jeg har lyst til å studere i Amerika. Jeg har alltid vært fascinert av statene og hatt lyst til å flytte dit. Jeg har kun vært der en gang, i sommeren 2006, men det var nok. Så når jeg fikk høre om en skole som tilbyr første året av en amerikansk bachelor her i Norge, ble jeg selvfølgelig veldig interessert. Jeg tilbrakte et år i førstegangstjenesten i militæret og fikk ikke startet utdanningen min før litt sent, men jeg hadde ei venninne som gikk her og fortalte meg masse fine ting. Når jeg allerede var interessert og i tillegg fikk høre så mye fint, så falt valget av skole på ACN. (og jeg angrer ikke et sekund)

ACN er et fantastisk nyttig steg til den videre utdanningen i USA. Alt av utdanning her foregår på engelsk, så du kommer ikke til å slite med språket når du kommer til USA i hvert fall. I skrivende øyeblikk sitter jeg faktisk med Google translate oppe, for å oversette ord fra engelsk til norsk, siden jeg nå er mer vandt til å skrive på engelsk. Lærerne her ønsker at du skal komme inn på den skolen du vil i USA, så de er veldig snille og hjelpsomme. Og når vi snakker om hjelpsom, jeg tror aldri jeg har møtt noen som Becky. Becky er den internasjonale student rådgiveren på skolen her og hvis du lurer på noe som helst, ikke nøl med å kontakte henne (becky@americancollege.no).

Som sagt er lærerne her veldig villige til å hjelpe deg oppnå de målene du setter deg akademisk. Personlig svømmer jeg i A’er – alt du må gjøre er å høre på lærerne, følge med i timen og legge inn en liten innsats. Jeg har kommet inn i Honors programmet på vår fremste partnerskole, University of North Dakota, og dette ville jeg aldri klart uten de flinke foreleserne på ACN. Jeg vet ikke om «Honors program» sier dere noe, men det er et prestisjefylt program tilgjengelig for akademisk gode studenter som er interessert i å gjøre en forskjell. (Du får også muligheten til å si at du «Graduated with Honors» og det er jo kult) University of North Dakota høres kanskje ikke så fryktelig glamorøst ut, siden det ikke er California eller Florida, men mange fra ACN oppgjennom årene har valgt å begynne der – og jeg gleder meg selv!

For dere som vurderer å begynne her, gjør det! Hvis du ønsker å studere i Amerika er ACN et av de smarteste valgene du kan ta. Jeg føler meg mye mer klar for å ta turen over dammen nå, etter dette året. Søkeprosessen og søknad om visum og hele pakka er utrolig mye og vanskelig å fikse på egenhånd. Begynner du her, så får du den hjelpen du trenger. Og et tips til deg hvis du starter her – begynn å tenke på hvilken skole i USA du vil starte på med en gang. Søknadsprosessen tar tid, tro meg. Håper å se mange av dere i USA i årene fremover. Takk for meg!

-Mats

Les også

Student advice from the Class of 23/24

The Class of 23/24 survival guide and tips to make the most out of your student experience while at ACN.

"Through the wilderness - over beautiful blue ice, and along mountaintops." Svalbard 2024

We just can't stop talking about the 2024 trip to Svalbard! Check out these new student perspectives from the trip!

"I have never seen anything like Svalbard." - Travel blog 2024

Every Spring students at ACN are allowed to go to Svalbard as part of a one-week travel course. Read about the 2024 trip here!