American College of Norway Alumni Spotlight

Charlotte Bergo (ACN 2011/2012 | George Mason University ‘15)

Hvorfor valgte du å starte din amerikansk bachelorgrad ved ACN?

Jeg hadde nettopp flyttet tilbake til Norge sommeren før 3. klasse videregående etter å ha bodd i USA i et par år med foreldrene mine. Det var veldig uvant for meg å begynne på en norsk skole igjen, så jeg var egentlig ganske sikker på at jeg ville tilbake til statene for å studere der. Men det er jo et ganske stort steg å begynne en amerikansk bachelorgrad i USA, så da jeg var på utdanningsmessa i Lillestrøm og fikk høre at man kunne ta første året i Norge og resten i USA så tenkte jeg at dette var helt perfekt for min situasjon. Familien min bor ca 50 minutter unna American College of Norway så det er jo langt nok unna at jeg kunne flytte ut, men nærme nok hvis jeg ville hjem en helg!

Hvordan forberedet ACN deg for USA?

Det som hjelper veldig er jo at all undervisning er på engelsk. Og ikke bare det, men professorene er også fra USA, så all kommunikasjon med dem må foregå på engelsk. Det som kanskje hjalp meg mest var jo det at man fikk et lite innblikk i hvordan studielivet i USA ville bli med tanke på at det er jo en stor forskjell mellom videregående og høyskole/universitet når det gjelder skolearbeid og ansvar. I tillegg til dette så får man veldig mye hjelp og informasjon når du endelig skal søke på skoler i USA. Søknadsprosessen kan virke skremmende, men de ansatte på ACN er veldig erfarne og hjelpsomme.

Hva var den mest verdifulle informasjonen du lærte mens du var på ACN?

Dette blir jo litt av det samme som jeg svarte på forrige spørsmål, men man får jo en liten smakebit på hvordan studentlivet blir i USA. Ofte så kommer det jo også utvekslingsstudenter fra USA til ACN, så da er det allerede mulig å få seg amerikanske venner her i Norge som kanskje har litt flere tips og råd om college-livet i statene.

Hvilke råd vil du gi til elever som tenker på å studere på ACN og i USA?

Ikke vær redd for å stille spørsmål eller ta kontakt med folk som kan hjelpe deg. De fleste som jobber på en skole er jo der for å hjelpe studentene. Du bør heller ikke være redd for å spørre andre medstudenter om hjelp, uansett om spørsmålet skulle dreie seg om skole, om det finnes et fotballag du kan spille på, eller om det finnes noen bra spisesteder i området. Veldig mye av det du opplever kommer til å være nytt for deg, og om du da spesielt begynner på en skole hvor du ikke kjenner noen så er det viktig å ta litt initiativ selv!

Hva likte du best ved din tid på ACN?

Det beste med ACN er menneskene, både studenter og de ansatte. Det som er så fint her er at du møter så mange forskjellige mennesker med ulike interesser, men på ACN så har alle en ting til felles og det er at alle vil fortsette med studiene i USA. Så uansett hvem du bor med eller sitter ved siden av i timen så finnes det alltid noe å snakke om siden alle er i samme situasjon. Også er det veldig sosialt her. De fleste på ACN bor på campus, så om du skulle trenge hjelp med et skoleprosjekt så trenger du ofte ikke å gå lenger enn til naboen. Om du skulle kjede deg en kveld så er det fort ti andre som blir med på filmkveld i Stallen. I tillegg til dette så blir det arrangert flere events, spesielt amerikanske høytider som Halloween, Thanksgiving og Superbowl (jeg tror vi alle kan være enige om at Superbowl er en høytid i USA). Jeg har fortsatt kontakten med mange av de jeg møtte på ACN og jeg kan virkelig ikke klage på året mitt her!

Hvor fikk du går på college i USA, og hvorfor valgte du å gå dit?

Jeg studerte på George Mason University i Fairfax, Virginia – ca. 20 minutter utenfor DC. Jeg valgte denne skolen fordi det var her jeg bodde med foreldrene mine, så jeg kjente allerede til området og jeg hadde flere venner her fra high school. Jeg valgte jo George Mason også på grunn av rykte de hadde for å være en veldig “diverse” skole, altså det finnes alle slags mulige mennesker her fra hele verden (tror nok jeg var den eneste nordmannen da…). Det var utrolig spennende å lære om andres kulturer, og man lærer seg virkelig å sette pris på både forskjeller og likheter mellom mennesker. Siden jeg er veldig interessert i kultur så var jo også DC-området det perfekte stedet for meg å bo med tanke på eventer og museer (man har jo lov til å leke litt turist når man bor i utlandet).

Hva liker du best om å gjøre en amerikansk bachelorgrad i USA?

Det finnes utrolig mange skoleorganisasjoner manva gjorde du liker best om college i USA? kan melde seg inn i. George Mason hadde over 350 organisasjoner, alt fra “mentoring programs” og “academic organizations”, til indisk dans og Quidditch (ja, Quidditch!). Selv spilte jeg på skolens Club Soccer Team, hvor vi trente to til tre ganger i uken og hadde kamp mot andre colleges nesten hver helg. Det vil si at jeg fikk reise mye rundt i Virginia, DC og Maryland. Å bli med på dette laget er vel et av de beste valgene jeg tok mens jeg bodde i USA.

Beskriv din karriere nå som du har fått en amerikansk bachelorgrad.

Min amerikansk bachelorgrad var “Art and Visual Technology” med fokus på fotografi og en “minor” i kommunikasjon. Med denne graden håpet jeg på å kunne kombinere kunst, foto og kommunikasjon og finne meg en jobb innen visuell kommunikasjon. Etter studiene ble jeg igjen i USA på noe som heter OPT (optional practical training). Dette er et 1-års jobbvisum for international students i USA som ønsker å finne seg en jobb relatert til det de har studert. Jeg fikk først et internship hos Wolf Trap Foundation for the Performing Arts i Vienna, VA, og senere var jeg intern hos TAA PR, et pr-byrå i Washington DC. Her jobbet jeg mye med innholdsproduksjon og planlegging av innholdskalendere for sosiale medier, blant så produserte jeg foto- og videomateriale som ble brukt til å promotere Wolf Trap, TAA PR og kundene til TAA PR. Jeg opplevde utrolig mye siste året mitt i USA og det var jo veldig fint å kunne bruke det jeg hadde lært på skolen i praksis. Så om man har muligheten til å bli i USA i et år til etter studiene ville jeg absolutt anbefale det!

Les også

Studying Art and Cities: Opening a World

How can the place where you live and study teach you about the world? What happens when you start paying attention to all the details of your surroundings? Could the very sidewalks tell you something important? These are questions we started asking ourselves this semester at the American College of Norway when my colleague Nick Favero and I taught a 1-credit course on Norway’s public and street art. And the answers we found were compelling.
Les mer

Experience Norway Firsthand This Summer at American College of Norway

Vikings, Theater and Oslo, oh my! Experience Norway firsthand this summer studying abroad at the American College of Norway (ACN)! Trust us, Toto you won't feel like you're in Kansas anymore! "I loved my time at the American College of Norway! The summer school program was easy to work into my schedule and I'm so glad I did it. It's a great place, super comfortable and welcoming, with amazing staff who are always ready to help you with anything you need. There really isn't anything I would change, except for maybe how fast it flew by!" -Mikale Kuntz, ACN Summer School Student 2019
Les mer