American College of Norway Alumni Spotlight – Pernille Ellis (ACN 2016/2017 | Texas State University ‘19)

Pernille startet sin amerikanske bachelorgrad ved ACN (2016/2017) og har nå en bachelorgrad i kommunikasjon fra Texas State University (2019). Les mer om tiden hennes på ACN og i USA og hennes jobb i Colorado!

Hvorfor valgte du å starte din bachelorgraden med ACN?

Jeg dro på utveksling gjennom Explorius 2014/2015 hvor jeg ble plassert in Brenham, Texas. Jeg var utrolig heldig når det gjaldt stat, skole, by og vertsfamilie. Selvom jeg var klar over at det å studere i utlandet ikke alltid ville være like enkelt, visste jeg at det absolutt kom til å være verdt det — og jeg hadde rett. På bare ett år hadde jeg fått meg et helt annet, fantastisk liv med mennesker som føltes som familie. Det var som ‘‘mitt andre hjem.’’ Det gjorde meg sterk som person, og jeg lærte så mye om meg selv jeg ikke visste at jeg hadde i meg. Nye språk, kulturer og livsstiler— Jeg VISSTE at dette bare var starten for meg. Jeg var ikke ferdig. Min tid i Texas var ikke over, og jeg klarte ikke engang sette ord på hvor mye jeg savnet det. Selvom jeg visste at jeg måtte gjøre ferdig VG3 i Oslo, visste jeg at jeg ikke ville fortsette studiene etter VG3 i det norske skole systemet. Jeg passet ikke inn. Å studere i utlandet gir deg så mye mer, og det endret livet mitt helt.

Jeg lengtet veldig tilbake til USA men visste ikke hvordan jeg skulle få til å ta en hel bachelor med tanke på at det var så dyrt. Det var da jeg hørte om American College of Norway! Ved å ta Freshman Year med ACN i Moss, hadde jeg ikke bare mulighet til å spare penger, men jeg fikk en smakebit på hvordan collegelivet var i lille, trygge Norge sammen med både andre Norske og Amerikanere. Liten, koselig campus med lærere fra USA, noe som gjorde meg utrolig forberedt på overgangen til college. Jeg er SÅ glad jeg valgte å gjøre det, fordi jeg vet jeg ikke hadde vært forberedt nok i det hele tatt uten min tid på ACN og alle de fantastiske menneskene der!

17. mai på ACN

Hvordan fikk ACN bidra til å forberede deg for USA?

ACN bidro til å forberede meg ved å ha klasser som kun gikk på Engelsk og professorer fra USA. Vi fikk vite så mye om det Amerikanske skolesystemet som vi ikke visste fra før, og ALT var på Engelsk. Fordi campusen og skolen er så liten, var det veldig lett å få veiledning og svar på alt av spørsmål fordi alle kjente hverandre. På store University campuser er det often vanskelig å få god veiledning når det er klasser på 200-300 studenter, men ACN var ikke sånn i det heletatt og det er jeg så takknemlig for.

Nicholas Favero, ACN’s Director of Marketing and Events, introduserte meg til deres Activities Committee første uken, og jeg meldte meg på med en gang! Jeg har alltid vært en utgående og engasjert person så jeg følte at det var midt i blinken for meg. Sammen med Nick og resten av kommitteen, lærte vi hvordan å planlegge, preparere og hoste eventer, som blandt annet HomeComing Week, Haunted House og Superbowl Party. Vi lagde plakater og alt av markedsføring materiale fra scratch, og jeg skjønte fort at dette var noe jeg ville studere videre. Dette var helt klart det som forberedte meg mest og jeg følte meg veldig klar når det var min tid å reise til Texas som Sophomore. Å være en del av dette på ACN hjalp meg veldig senere i Public Relations karrieren min, og gjorde også at jeg fikk meg et internship som Social Media Coordinator for en blomsterbutikk!

ACN Homecoming 2016

Hva er det mest verdifulle informasjonen du har lært mens du var på ACN?

Definitivt hvor læringsrikt det var — og miljøet mellom studentene, de ansatte og lærerne. Det var alltid gøy å gå til timene, selvom skolen var hardt til tider, hjalp vi hverandre og kom gjennom det sammen. Siden det amerikanske skolesystemet er så annerledes fra Norge, hjalp det veldig også at de fortalte oss akkurat hva vi måtte forberede oss på. Hva som var annerledes, hvordan klassene fungerer, hva credits er, open electives, hva å forvente på midterm og final exams, etc. Jeg hadde aldri trodd at en liten skole med 60 studenter kom til å bety så mye for meg som det gjorde, og det er noe jeg virkelig skulle ønske alle kunne oppleve. Alt jeg lærte på ACN var grunnen til at jeg ble akseptert av drømmeskolen min— Texas State University.

Hvilke råd vil du gi til studenter tenker om å studere på ACN og i USA?

Spør spørsmål! Hva enn det er du lurer på— usikkerhet, redd for hjemmelengsel, kostnader— Spør! Ikke la usikkerheten holde deg tilbake, fordi det er så mange som kan hjelpe og veilede, inkl de ansatte på ACN og alumni som meg. Jeg har vært i deres situasjon og jeg vet hvor mye det er å tenke på. Tro meg! Det kan være så overveldende til tider, men husk at ACN også hjelper med hele søknadsprosessen. Du er ALDRI alene i det her! Livet i USA er så gøy, og er en opplevelse du ikke kommer til å få noe annet sted.

Hva liker du mest om din tid på ACN?

Campus-livet var så helt fantastisk. Jeg fikk gode venner jeg fortsatt har kontakt med, både fra Norge og USA. Å være omgitt av ambisiøse mennesker med samme drømmer og lyst på å reise som meg, gjorde at jeg følte en slags nærhet til alle, ettersom samfunnet var så lite og personlig! Det var også veldig gøy å høre alt om det amerikanske campus-livet fra de Amerikanske studentene. De ga oss masse tips om livet i USA og fortalte oss alt av hvordan det var å gå på college. Etter å ha hørt mange fine historier fra dem, hadde jeg hadde veldig lyst til å være med i sorority, og jeg ble en del av ZTA første året mitt. De jentene jeg møtte der er fortsatt noen av de beste vennene jeg har her, selvom jeg nå bor i Colorado.

Texas State ZTA Sorority

Hvor fikk du går på college i USA, og hvorfor valgte du å gå dit?

Jeg gikk på Texas State University i San Marcos, Texas! Grunnen til at jeg valgte å gå der var fordi det var veldig nære vertsfamilien min, men campusen var utrolig fin. Det var palmetrær overalt, og jeg følte meg hjemme når jeg besøkte for første gang med vertsmoren min. TXST hadde også et kjempefint Public Relations program, en av de beste i Texas, og det var akkurat det jeg ville studere, så alt passet egentlig bare perfekt! Det å kunne dra hjem til vertsfamilien min i helgene var så koselig. Hvis du vil lese min full historie fra Texas State, publiserte deres University newspaper en artikkel— https://www.universitystar.com/life_and_arts/i-left-my-heart-in-texas/article_72f7d517-4c01-54c4-9f2b-9c00f95c353e.html


Beskriv din karriere nå som du har fått USA bachelorgrad. 

Jeg graduated fra Texas State i December 2019, og var veldig nervøs når jeg begynte å søke rundt på jobber. Jeg var så heldig å fikk jobb som Social Media Manager i Englewood, Colorado, hvor min nåværende Amerikanske mann også fikk jobb, så vi flyttet hit fra Texas med våre 2 huskier, Athena og Ariel. Jeg jobber med sosiale medier og markedsføring, grafisk design, email design, etc., og trives helt utrolig mye! Jeg føler at jobben kommer ‘lett’ for meg etter alt jeg har lært de siste årene. Om du alltid har hatt lyst til å flytte til USA og ta bachelor på drømmeskolen din, begynn med ACN. Du kommer IKKE til å angre! Ved å skrive dette håper jeg å oppfordre andre til å følge drømmen sin!

Les også

Congratulations, ACN Class of 2021/2022!

The Academic Year 2021/2022 has come to an end at American College of Norway. As always, the annual End of the Year Barbecue wraps up the school year and brings together students, faculty and staff one last time. Check out the pictures from the barbecue in this blog post.
Les mer

A Chat with Visiting Professor Dr. Joshua Hunter

Each semester, American College of Norway welcomes a faculty member from one of the partner universities in the US to come and teach in Moss. This semester, Dr. Joshua Hunter from University of North Dakota came to ACN to teach three classes. Dr. Hunter is the Program Director for the immersive and experiential minor in Outdoor Leadership and Environmental Education at UND. Read about his fascination with the outdoors and his experience in Norway and at ACN in this interview.
Les mer